Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IF Mölndal Hockey J-18

Följ

J-18

Följ oss för uppdateringar
Följ
IF Mölndal Hockey
Ishockey
J-18
Träningsmatcher

Match

Flemingsbergs IK

1 - 3
29 augusti 2015
16:30

IF Mölndal Hockey

Referat

Referat: Flemingsbergs IK - IF Mölndal Hockey


Roadtrip dag 1.
Vs Flemingsbergs IK

Lördagmorgon och avresa tillsammans med vår J20 lag för två träningsmatcher nära huvudstaden.

Det började sådär. Vi fick inte plats i bussen..
Panikjakt på släpkärra men ”flytthelg” är tydligen ett begrepp och det var just vad det var i helgen. Bara medlidande gick att uppbringa från uthyrarna.
Tills vi nådde Wagnefors på Göteborgsvägen. Sista skåpbilen och fina villkor så sista tiotalet bagar plus Rainer och Håkan kom iväg också.

J20 skulle till Huddinge och släppte av oss alldeles nästgårds i Flemingsberg där det blev Kaffebubblanlunch och lite teori i konferensrummet innan det var dags för match.

Elias var tyvärr hemma krasslig men i övrigt var alla med.
Vi åkte alltså upp med tre målvakter och drygt fyra femmor som blev exakt fyra femmor då Linus och Adam fick åka vidare till Huddige med J20.

Flemingsberg spelar i J18 Elit och har sommarhockeybekantingen och Kanadensaren Bernie Lynch som Head coach så det skulle nog bli åka av.
Stor humor föresten under försnacket när Bernie skulle förklara för Tony att han kände en massa gubbar och tränare i Mölndal. Monumental förvirring ett tag och det var kanske Mjölby ändå? Eller Mörrum.
Nobody knows..

Första perioden börjar och vi spelar bra. Hög press och det blir besvärligt för FIK i deras zon. De är bra när de kommer förbi vår press dock och när vi kollektivt går bort oss i egen zon gör de 1-0 helt rena i slottet. Kändes onödigt. Men det är bra moral denna helgen och vi maler på med Torstens lina i spetsen. Marcusson ersatte Linus i BLT kedjan och de bosatte sig i Flemingsbergzonen långa stunder utan att få till det lilla sista. Det lilla sista har vi Kidmark till. Klagade på sega ben och sådär innan match men när läget dyker upp missar han inte. På rätt ställe när returen kommer och vi har kvitterat.
Stilrent firande dessutom.

Det är jämt och chanser finns åt båda håll men ju längre macthen lider desto mer Mölndal blir det.
Oscar och Eliott som delade målvakstsysslan denna dag hade att göra men var riktigt bra bägge två och det släpps inte in några fler mål än det där onödiga första.

Men vi gör ett par till.
Sporre som var på hugget idag driver upp genom mittzon och fortsätter helt enkelt genom FIKförsvaret och sprätter in ledningsmålet! Den har han väntat på i Mölndalströjan.
Målskyttet avslutas av Birk och det var en läckerhet. Får lite tid, avancerar, siktar och pangar in ett slagskott i närmsta krysset så Målvaktsflaskan flyger all världens väg.

Riktigt skön seger!

Alla fyra femmor gjorde det bra idag och det märktes att FIK blev trötta på slutet. Kapten Kub ledde Backarna och Brandberg var som vanligt mer eller mindre felfri.
Vi kunde inte undgå att höra den Kanadensiska avhyvlingen som utspelade sig i hemmarummet mellan andra och tredjeperioden. Då behövdes det liksom inte sägas så mycket i vårt rum.

Sporre fårvälförtjänt hjälmen av Börjesson och tackade fint.
Det enda som väl inte funkade riktigt i Flemingsberg var Raketen.. Känns som formulär 1A för firande men vi får väl träna på den fler gånger får vi hoppas.

Sedan var det mera mat, packning och avfärd mot Scandic Södertälje för en välförtjänt Rast/Vila.
Stort tack till Flemingsberg för mottagandet och all hjälp.

Mölndal J18 genom Håkan